Πεπόνι Άργους 4,5γρ Σπόροι Πεπονιού
- Stock: ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
- Κωδικός Προϊόντος: gem3851
Μακρόστενο είδος πεπονιού οβάλ σχήματος - Πεπόνι Άργους (αργείτικο)
Οι καρποί του πεπονιού άργους είναι μεγάλοι με κίτρινο φλοιό λεία επιφάνεια και σάρκα χρώματος ανοιχτό κίτρινο. Ο καθε φάκελος σπόρων περιλαμβάνει 4,5 γρ. σπόρων. Το ένα γραμμάριο αντιστοιχεί σε 30 - 35 σπόρους.Οι καρποί είναι απο 2,2 εώς 2,5 κιλά βάρος και φτάνουν σε ωριμανση μετά απο 110 μέρες.
Δεν συναντάμε συχνά ελληνικές ποικιλίες πεπονιών αλλα τα πεπόνια άργους ή αργειτικα πεπόνια είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ποικιλίες πεπονιών που έχουμε στην ελλάδα
καθώς τα πεπόνια χρειάζονται αρκετή ζέστη για την ανάπτυξη τους θα προετοιμάσουμε τους σπόρους σε σπορεία σε εσωτερικό χώρο ώστε να είναι έτοιμα τα φυτά την άνοιξη να μεταφυτευτούν στην τελική τους θέση.
Η συγκομιδή γίνεται κατα μέσο όρο 1-2 μήνες μετά την άνθιση αλλα εάν θέλετε το πεπόνι να έχει οσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά βιταμίνες κτλ θα πρέπει να μαζευτεί στην πλήρη ωρίμανση του.
Μαζί με το νερό τα πεπόνια χρειάζονται και καλή λίπανση για την ανάπτυξη τους οπότε ξεκινώντας θα πρέπει να έχετε καλό χώμα πλούσιο σε κάλιο και θρεπτικα συστατικά και εν συνεχεία η πεπονιά θα χρειαστεί λίπανση μια φορά κάθε τρεις εβδομάδες. Προσοχή χρειάζεται στην έντονη ηλιοφάνεια καθώς τα πεπόνια είναι επιρρεπή σε αυτήν και χρειάζονται προστασία.
Το βάθος φύτευσης των σπόρων θα πρέπει να είναι 2-3 εκ. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι 120-150 και η απόσταση επι της γραμμής 80-100εκ.
Τα πεπόνια χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία για την ανάπτυξη τους 24-28 βαθμούς κελσίου καθώς και αρκετό νερό.
Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το με ένα από τα λιπάσματά μας.
Οδηγίες βλάστησης/καλλιέργειας Πεπονιού άργους συμπεριλαμβάνονται
Το πεπόνι είναι αναρριχώμενο φυτό και όπως και το καρπούζι χρειάζεται ζέστη και αρκετό νερό για την καλλιέργεια του. Πολλαπλασιάζεται από σπόρο και χρειάζεται στραγγιζόμενο χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη καλλιέργεια του πεπονιού γίνεται στην κρήτη και την Πελοπόννησο.
Το εξωτερικό τους ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδές ή και οβάλ-μακρόστενα. Τα πεπόνια είναι αρωματικά φρούτα και η μυρωδιά τους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Στην Ελλάδα οι πιο διαδεδομένες πεπονιών είναι το πεπόνι Άργους ή αργείτικο, το κανταλούπε, τo γκαλια, η μπανάνες, και το θρακιώτικο.