Οι σπόροι πιπεριάς είναι καλό να φυτευτούν τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλίου με την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας. Ο λόγος είναι ότι ο σπόρος πιπεριάς για να βλαστήσει χρειάζεται μία μέση θερμοκρασία 18 μέχρι 22 °C.

Η περίοδος βλάστησης μπορεί να διαρκέσει από 3 -15 ημέρες. Οι σπόροι πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 1-1.5 εκ. μέσα στο χώμα, σε απόσταση περίπου 30-50 εκ. μεταξύ των φυτών και 60-100 εκ. μεταξύ των γραμμών φύτευσης. Χρειάζονται αρκετό ήλιο, υγρασία και τακτικό πότισμα.

Θα πρέπει το χώμα να είναι πλούσιο σε οργανικό υλικό και συστήνεται κατά την καλλιέργεια να χρησιμοποιείται βιολογικό λίπασμα. Ο βλαστός της πιπεριάς είναι έτοιμος για μεταφύτευση όταν φτάσει τα 10 εκ. σε ύψος και βγάλει 5-6 φύλλα. Είναι καλό το έδαφος, όπως και κατά την σπορά να έχει εμπλουτιστεί με λίπασμα και οργανικό ασβέστιο και μαγνήσιο.

Οι πιπεριές κατά την ανάπτυξη τους χρειάζονται βοηθητική στήριξη, η οποία συνήθως επιτυγχάνεται με σχοινιά στα οποία «κρέμεται» η πιπεριά τα οποία δένονται σε μεγαλύτερη κατασκευή. Οι καρποί της πιπεριάς είναι έτοιμοι για συγκομιδή περίπου 2-3 μήνες μετά την μεταφύτευση. Ο καρπός θα έχει το μέγιστο μέγεθός του και θα είναι άγουρος με το χρώμα του είδους που έχει φυτευτεί. Καλό είναι μαζί με τον καρπό να κοπεί κι ένα μέρος του μίσχου, προκειμένου να διατηρηθεί η πιπεριά φρέσκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, επειδή η πιπεριά προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες και έντομα είναι καλό να χρησιμοποιούνται είτε θειάφι και θειοχαλκίνη για την αντιμετώπισή τους ή βιολογικά σκευάσματα από φυτώρια και καταστήματα ομοίου είδους. 

Σπόρους από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία μας "καυτερές πιπεριές"